• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ ПЦУ вперше співслужив з єрархами Елладської Церкви...

Архиєпископ ПЦУ вперше співслужив з єрархами Елладської Церкви

30.07.2019, 11:19
Вперше після отримання Православною Церквою України Томосу про автокефалію, відбулося спільне Богослужіння грецьких архиєреїв із українським.

Вперше після отримання Православною Церквою України Томосу про автокефалію відбулося спільне Богослужіння грецьких архиєреїв із українським.

Про це повідомляє Консульство України в Салоніках на своїй Фейсбук-сторінці.

26 липня в Храмі Святої Параскеви Митрополії м. Лангада Салонік відбулася Архиєрейська Літургія на честь пам'яті Святої мучениці Параскеви, яка є небесною покровителькою цього міста. Фактично у це свято відзначається День міста Лангада.

Очолив святкову Літургію митрополит Верії і Науси Пантелеймон. Йому співслужили митрополит Лангади, Літії і Рендіни Іоанн, митрополит Артський Каллінік та архиєрей Української Православної Церкви – архиєпископ Чернівецький і Хотинський Герман (Семагчук) та інші грецькі архиєреї.

Серед численних учасників Божественної Літургії був присутній Консул України в Салоніках Олександр Воронін, Мер м. Лангада Харалампос Бабіс Айваздіс, представники місцевих органів влади, командування місцевих збройних сил Греції, місцеві громадські діячі. У своїй промові по завершенні Літургії, Митрополит Іоанн зазначив, зокрема, що для нього велика честь співслужити із архиєреєм із далекої України.

Слід зазначити, що днем напередодні відбулася також Літургія у Савропігійному Монастирі Влададон, на якій також співслужив архиєрей УПЦ Герман.