• Головна
  • Новини
  • У Вінниці українські і промосковські православні християни молилися, перекрикуючи одні одних...

У Вінниці українські і промосковські православні християни молилися, перекрикуючи одні одних

23.07.2019, 12:27
У Вінниці українські і промосковські православні християни молилися, перекрикуючи одні одних - фото 1
Незважаючи на суперництво біля собору, взаємних образливих слів майже не було.

У Вінниці біля Спасо-Преображенського кафедрального собору поруч молилися віряни ПЦУ та УПЦ МП. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Протистояння.jpg

У Богослужінні вірян ПЦУ, яке очолили митрополити Вінницький і Барський Симеон та Вінницький і Брацлавський Роман, взяли участь священники трьох єпархій Православної Церкви України на Вінниччині та кілька сотень парафіян кафедрального собору.

Богослужіння відбувалося на вулиці перед храмом. У безпосередній близькості від вірян ПЦУ молилися й представники УПЦ, що є частиною Московського Патріархату. Потужне звукове підсилення, яке вони використовували, заважало Богослужінню, але не зупинило молитви вірян Помісної Української Церкви.

У своєму архипастирському слові на це звернув увагу митрополит Симеон.

 "Сьогодні, чуєте, - один і той самий акафіст звучить різними мовами: українською і слов’янською. Прекрасно! Але через те, що сьогодні ми маємо такі взаємні непорозуміння, то стараємось перекричати: хто кого", - ­ сказав Симеон.

Соборні священники і віряни цього вечора звернули увагу, що у тих, то хто проходив повз собор на молитву УПЦ МП, було набагато менше агресії і майже не лунали образливі слова, а деякі віряни навіть віталися.

"Це вселяє надію, що примирення між юрисдикціями в Україні можливе, якщо простих віруючих не будуть налаштовувати негативно окремі їхні пастирі", – йдеться у повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, що вінницький Спасо-Преображенський кафедральний собор одним з перших перейшов до ПЦУ.