• Головна
  • Новини
  • За поширення неправди Вселенський Патріарх може покарати митрополита УПЦ МП, - експерт...

За поширення неправди Вселенський Патріарх може покарати митрополита УПЦ МП, - експерт

14.07.2019, 12:12
За поширення неправди Вселенський Патріарх може покарати митрополита УПЦ МП, - експерт - фото 1
Патріарх Варфоломій може засудити керуючого справами УПЦ МП за поширення неправдивої інформації про Константинопольський Патріархат.

Патріарх Варфоломій може засудити керуючого справами УПЦ МП за поширення неправдивої інформації про Константинопольський Патріархат.

Таку думку висловив у себе на Фейсбуці релігієзнавець Юрій Чорноморець.

«Видно у МП все дуже погано.

Однією з рис митрополита Антонія була панічна боязнь у щось "вляпатися". Так от, розповідь про відрахування тисяч доларів з кожної парафії на користь Вселенського Патріарха - це не просто вляпатися. Думаю, що Вселенський Патріарх за таке цілком може і засудити. Оскільки всяка пропаганда в Церкві має властивість закінчуватися несповіданими неприємностями для пропагандистів, особливо якщо вони відверто розповідають свідому неправду проти першого престолу», - зазначив він.

«Він, звичайно, перший серед рівних, але все ж він - вища судова інстанція у православ'ї. Але пост не про це. А про те, що настільки почали людей підводити їхні базові інстинкти, що це просто дуже дивно. Видно справи МП дуже погані, і тому у гру пішли вже останні засоби», — додав експерт.

Нагадаємо, Керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній нещодавно видав чергову "сенсацію", повідомивши, що «після невдалих спроб отримати у власність українські святині, Константинопольський Патріархат обклав «податком на Томос» кожну парафію ПЦУ».

«Вони порахували, скільки парафій при об’єднанні УАПЦ і Київського патріархату, і наклали на кожен прихід “податок”. Найменша сума – 4000 €, найбільша – 20000 €. Це з кожного приходу (навіть сільського) і передали рахунок Епіфанію. Після цього Філарет і підняв бучу», — заявив Антоній.