Волинь відвідав єрарх Вселенського Патріархату

18.06.2019, 06:56
Волинь відвідав єрарх Вселенського Патріархату - фото 1
Єрарх Константинопольської Православної Церкви митрополит Анейський Макарій (Павлідіс) на запрошення митрополита Луцького і Волинського Михаїла відвідав Волинську єпархію.

Єрарх Константинопольської Православної Церкви митрополит Анейський Макарій (Павлідіс) на запрошення митрополита Луцького і Волинського Михаїла відвідав Волинську єпархію.

81-річний владика Макарій є постійним членом Священного синоду Вселенського Патріархату. Митрополитом Анейським став минулого року, а раніше був єпископом Лампсакським, вікарієм Швейцарської митрополії та ректором Православного центру в Шамбезі.

16 червня єрарх приїхав у Луцьк і зустрівся з владикою Михаїлом. Вони разом відвідали міське кладовище біля с. Гаразджа і відправили заупокійну літію по воїнах, які загинули за Україну. Увечері архієреї відслужили святкову всенічну у Свято-Троїцькому соборі обласного центру, після якої звернулися до вірних із вітальними словами.

У День Святої Трійці митрополит Анейський Макарій очолив Літургію. Йому співслужили головний секретар Священного синоду ПЦУ митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, канцлер Волинської єпархії протоієрей Микола Цап, декан собору протоєрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії протоєрей Володимир Вакін, благочинні та інші священнослужителі. Співав архієрейський хор «Оранта» (регент – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк).

Дякуючи владиці Михаїлу за запрошення, митрополит Макарій переказав йому і всім волинянам благословення та найтепліші привітання Вселенського Патріарха Варфоломія. Його Всесвятість бажає волинському архієреєві «доброї сили, бути завжди в доброму дусі для того, щоби могти вести єпархію, весь вірний нарід уперед».

У пам’ять про свій візит представник Константинопольської церкви подарував митрополитові Іверську ікону Божої Матері (Вратарниці). Цю копію образа було освячено й прикладено до оригіналу святині, що зберігається в одному з монастирів Афону.