• Головна
  • Новини
  • Почесний Патріарх Філарет назвав три пункти Томосу, які він ніколи не виконуватиме...

Почесний Патріарх Філарет назвав три пункти Томосу, які він ніколи не виконуватиме

12.06.2019, 09:33
Почесний Патріарх Філарет назвав три пункти Томосу, які він ніколи не виконуватиме - фото 1
Почесний Патріарх Філарет заявив, що не виконуватиме три умови томосу про автокефалію, наданого Вселенським Патріархатом.

Почесний Патріарх Філарет заявив, що не виконуватиме три умови томосу про автокефалію, наданого Вселенським Патріархатом. Про це він сказавв у інтерв'ю телеканалу "Теперішній час", повідомляє Інтерфакс-Україна.

він заявив також, що наразі йде велика боротьба за знищення Київського патріархату як такого.

"Томос ставить Церкву майже в таку саму залежність від Константинополя, як та, в якій перебуває УПЦ МП від Москви", - сказав єрарх.

Владика Філарет заявив, що не виконуватиме умови Томосу з переходу закордонних парафій колишньої УПЦ КП до складу Вселенського Патріархату, відмовляється від заборони варити миро, і відмовляється вирішувати конфліктні ситуації внутрішнього характеру виключно за погодженням із Фанаром.

Нагадаємо, учора у Києві почесний Патріарх Філарет заявив, що на 20 червня скликає Помісний Собор.

"Ми скликаємо Помісний Собор, на якому не затвердимо рішення того Собору, який був 15 грудня 2018 року. Значить, він для нас не є обов'язковим. Цим ми покажемо, що Київський Патріархат був, є і буде. Собор ми скликаємо на 20 червня", — сказав владика Філарет.