• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній перебуває з візитом у Вселенського Патріарха Варфоломія...

Митрополит Епіфаній перебуває з візитом у Вселенського Патріарха Варфоломія

11.06.2019, 09:44
Митрополит Епіфаній перебуває з візитом у Вселенського Патріарха Варфоломія - фото 1

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 10 червня 2019 року прибув до Константинополя (Стамбулу), щоб привітати Вселенського Патріарха Варфоломія з Днем тезоіменитства, який він відзначає 11 червня. Митрополита супроводжує архиєпископ Чернігівський Євстратій та делегація Православної Церкви України.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 10 червня 2019 року прибув до Константинополя (Стамбулу), щоб привітати Вселенського Патріарха Варфоломія з Днем тезоіменитства, який він відзначає 11 червня. Митрополита супроводжує архиєпископ Чернігівський Євстратій та делегація Православної Церкви України. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

У храмі монастиря «Живоносне джерело» відбулася вечірня, під час якої молилися Вселенський Патріарх Варфоломій, Архиєпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, єрархи Помісних Церков.

Після вечірні Митрополит Епіфаній виголосив коротке вітальне слово до Вселенського Патріарха, а також привітав Архиєпископа Ієроніма і подарував йому пам‘ятну панагію на честь своєї інтронізації.

Після Богослужіння Митрополит Епіфаній відслужив літію біля гробниць спочилих Патріархів, що розташовані в монастирі.