• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Вінницький УПЦ МП вийшов зі складу обласної Ради Церков та релігійних організацій...

Архиєпископ Вінницький УПЦ МП вийшов зі складу обласної Ради Церков та релігійних організацій

04.06.2019, 11:55
Архиєпископ Вінницький УПЦ МП вийшов зі складу обласної Ради Церков та релігійних організацій - фото 1
Керуючий Вінницькою єпархією УПЦ МП архиєпископ Варсонофій (Столяр) вважає недоцільною свою подальшу участь у засіданнях обласної Ради Церков. Свій вихід зі складу Ради він пояснює тим, що, очолювана ним єпархія, стала об’єктом “протиправних дій» з боку ПЦУ.

Керуючий Вінницькою єпархією УПЦ МП архиєпископ Варсонофій (Столяр) вважає недоцільною свою подальшу участь у засіданнях обласної Ради Церков. Свій вихід зі складу Ради він пояснює тим, що очолювана ним єпархія стала об’єктом “протиправних дій» з боку ПЦУ.

Про це йдеться в заяві Вінницької єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«Формат роботи Ради церков передбачає співпрацю різних релігійних організацій Вінниччини, спрямовану на досягнення міжконфесійного миру в регіоні, — повідомляють в єпархії. — Однак, на жаль, ми змушені констатувати, що слова про любов та мирне співіснування, наразі залишаються лише словами, адже Вінницька єпархія Української Православної Церкви вже кілька місяців є об’єктом протиправних дій з боку прибічників ПЦУ».

Зазначається, що протягом цього часу митрополит ПЦУ Симеон (Шостацький), будучи членом Ради Церков, говорить про мир, «однак своїми діями лише сіє ворожнечу».

Нагадаємо, архиєпископ Варсонофій призначений на Вінницьку кафедру 17 грудня 2018 р. Раніше цю єпархію очолював митрополит Симеон, який у грудні 2018 року взяв участь у об’єднавчому Соборі у Києві, де була утворена ПЦУ.

3 червня 2019 року у Вінниці відбулось засідання Ради Церков і релігійних організацій при голові облдержадміністрації.

Учасники переобрали нового головуючого на 2019 рік. Ним став почесний голова Вінницького обласного управління Об’єднаної Церкви християн віри євангельської, єпископ Михайло Якобчук, який набрав найбільше голосів.