• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Празьких та Чеських Земель нагородив єпископів Рівненської єпархії УПЦ МП церковними орденами...

Архиєпископ Празьких та Чеських Земель нагородив єпископів Рівненської єпархії УПЦ МП церковними орденами

01.06.2019, 06:25
Архиєпископ Празьких та Чеських Земель нагородив єпископів Рівненської єпархії УПЦ МП церковними орденами - фото 1
Архиєпископ Празьких та Чеських Земель Михаїл з візитом перебуває на Рівненщині. 30 травня він звершив Божественну Літургію в Свято-Троїцькому Межирицькому чоловічому монастирі.

Архиєпископ Празьких та Чеських Земель Михаїл з візитом перебуває на Рівненщині.

30 травня він звершив Божественну Літургію в Свято-Троїцькому Межирицькому чоловічому монастирі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Архиєпископу Празьких та Чеських Земель співслужили митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій (Ващук), архиєпископ Городницький Олександр, єпископ Дионісій (Константинов), єпископ Дубенський Пимен, намісник Межирицької обителі архимандрит Феодор (Мельничук).

Владика Михаїл, вітаючи усіх присутніх, висловив вдячність правлячому архиєрею за можливість молитися разом, засвідчив підтримку Предстоятелю УПЦ МП Онуфрію та нагородив Рівненських єпископів орденами Православної Церкви Чеських Земель та Словаччини. Настоятелю монастиря архимандриту Феодору та благочинному архимандриту Нікону вручив медаль рівноапостольних Мефодія та Кирила.

2 червня, у Неділю 6-ту після Пасхи, єрарх Православної Церкви Чеських Земель та Словаччини очолить Богослужіння у Свято-Георгієвському подвор’ї Рівного, 3 червня у Свято-Покровському жіночому монастирі смт. Гоща.

Як інформує Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, 20 лютого 2019 року архиєпископ Празький і Чеських земель Михаїл офіційно заборонив співслужіння зі священнослужителями ПЦУ.