• Головна
  • Новини
  • Предстоятель ПЦУ про Великоднє Богослужіння українською мовою на Фанарі: Це добрий знак...

Предстоятель ПЦУ про Великоднє Богослужіння українською мовою на Фанарі: Це добрий знак

30.04.2019, 11:30
Предстоятель ПЦУ про Великоднє Богослужіння українською мовою на Фанарі: Це добрий знак - фото 1
Виголошення українською мовою патріаршого послання під час Великоднього Богослужіння на Фанарі у Стамбулі є добрим знаком. Таку думку Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній висловив у Twitter

Виголошення українською мовою патріаршого послання під час Великоднього Богослужіння на Фанарі у Стамбулі є добрим знаком. Таку думку Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній висловив у Twitter, пише Главком.

«Звучання великоднього послання Вселенського Патріарха українською – це повага до Помісної Української Православної Церкви, до всіх українців, які стали на шлях об'єднання в єдиній Церкві. Це добрий знак, що свідчить про правильність нашого з вами шляху до Бога», – написав він.

Як повідомив напередодні посол України в Туреччині Андрій Сибіга, під час Великоднього Богослужіння на Фанарі у Стамбулі патріарше послання вперше проголошувалося українською мовою. «Під час святкового Богослужіння на Фанарі Патріарше послання виголошувалося також української мовою - ще рік тому це здавалося недосяжним», - повідомив посол.

«Патріарх Варфоломій сьогодні особисто відправив святкову Великодню Літургію. Як приємно було бачити чисельні вишиванки у Храмі, чути український хор. Сьогодні на Фанарі відчувалося панування Божого духу! Смакували і українські паски», - додав Сибіга.