На Волині священик УПЦ МП молився за упокій Томосу

19.04.2019, 09:39
На Волині священик УПЦ МП молився за упокій Томосу - фото 1
Із шарпаниною, бійками та сварками у Старому Загореві на Волині віряни боролися за церкву.

Із шарпаниною, бійками та сварками у Старому Загореві на Волині віряни боролися за церкву.

Про це йдеться у сюжеті 5 каналу, повідомляє Конкурент.

На початку квітня селяни провели збори, де більшістю голосів підтримали перехід до ПЦУ. Громаду зареєстрували, то ж прийшли до храму повідомити про це священику.

Прихильники УПЦ МП вирішили не впускати їх до церкви. Щоб зайти до храму, людям довелося застосувати силу. Зрештою, церкву таки відстояли.

«Люди не пускали нас у храм, тому ми були змушені зривати замки. Я вважаю, що священики повинні людей зближувати, бо вони духовні наставники. А священик Московського Патріархату співав за упокій Томосу. Це великий гріх. Така людина не повинна брати в руки чашу і інших людей причащати», - обурюється мешканець села Віталій Політило.

«Ми всі живемо на українській землі. Тому як можна поклонятися Кирилові і правити Службу на, скажемо так, незрозумілій для нас мові. Ми хочемо чути українську мову. Ми вчимо дітей патріотизму», - каже селянка Юлія Боць.

Переходити з Московського Патріархату священик і близько сотні його прибічників відмовилися. Люди кажуть, що хочуть, щоб лишилася та віра, яка була.

Благочинний Локачинського округу УПЦ МП Анатолій Собуцький каже, що нова громада повинна мати свій об’єкт і обживати його, а не забирати у людей готове.

Для новоствореної громади вже призначили нового священика.