• Головна
  • Новини
  • Наші закордонні єпархії самі не хочуть переходити до Константинополя, - почесний Патріарх Філарет...

Наші закордонні єпархії самі не хочуть переходити до Константинополя, - почесний Патріарх Філарет

24.03.2019, 09:53
Наші закордонні єпархії самі не хочуть переходити до Константинополя, - почесний Патріарх Філарет - фото 1
Патріарх Філарет запевняє, що закордонні єпархії, які входили до УПЦ КП, не бажають переходити до Вселенського Патріархату, згідно з умов надання Томосу.

Патріарх Філарет запевняє, що закордонні єпархії, які входили до УПЦ КП, не бажають переходити до Вселенського Патріархату, згідно з умовами надання Томосу.

«Це вимога не тільки до тих архиєреїв, які в Росії, а й вимога для тих, хто в Канаді, США, Латинській Америці, Європі. Та вони не хочуть йти до Вселенського Патріарха. А насильно нікого не можна відділити від Української Православної Церкви», - підкреслив Філарет в інтерв’ю «Главкому».

Єрарх також розказав про свою головну мрію. «Це - єдина Українська Православна Церква, незалежна, помісна, автокефальна. Поки що єдиної Церкви немає, її потрібно творити. Всі святині, які на території України, повинні належати Українській Церкві. Лаври поки що перебувають у підпорядкуванні Московського Патріархату. Мрія полягає в тому, що ці лаври будуть у підпорядкуванні Української Православної Церкви», - підсумував єрарх.

Почесний Патріарх Філарет також озвучив прогноз, що більше двох третин парафій перейдуть з Церкви Московського Патріархату до Української Православної Церкви.

«Ми розраховуємо, що переважна більшість парафій повинна перейти з церкви Московського Патріархату до УПЦ. І це буде обов’язково. Це відбудеться чи за три роки, чи за п’ять, або і 25, але це відбудеться. Просто тому, що існуватиме українська держава. А існувати вона не зможе, якщо не буде єдиної Православної Церкви», − зазначив єрарх.