В УПЦ МП не вірять, що їх масово покидають громади

22.03.2019, 14:15
В УПЦ МП не вірять, що їх масово покидають громади - фото 1
Інформація про перехід близько 450 парафій УПЦ МП в Православну Церкву України є помилковою. Про це заявив Митрополит Онуфрій на зустрічі з Президентом України Петром Порошенко 21 березня.

Інформація про перехід близько 450 парафій УПЦ МП в Православну Церкву України є помилковою. Про це заявив Митрополит Онуфрій на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком 21 березня, повідомляє Православне життя.

«Згідно з нашими даними, лише 42 парафії вирішили перейти до ПЦУ, з них - 9 парафій перейшли без священика. Решта 55 так званих «добровільних переходів» характеризуються зрізанням замків, побиттям віруючих і фактично є захопленнями», - сказав Предстоятель УПЦ МП.

Ще 137 зареєстрованих переходів у ПЦУ, за словами архипастиря, здійснені за рішеннями територіальних громад, прийнятими проти волі релігійних громад Української Православної Церкви Московського Патріархату.

«У цих випадках наші віруючі зі священиками залишаються і служать у своїх храмах, хоча місцеві органи влади відзвітували про те, що громада нібито перейшла», - сказав Митрополит Онуфрій.

Предстоятель також підкреслив, що захоплюють храми не представники УПЦ МП, як це намагаються представити деякі ЗМІ, а далекі від Церкви люди.

«Це не ми самі у себе захоплюємо храми, це не наші громади зрізають замки на своїх храмах, як заявляє дехто іноді в наших ЗМІ. Це приходять чужі для Церкви люди, які не ходили в храм і не ходять», - сказав Митрополит Онуфрій.