Елладська Церква розгляне визнання ПЦУ 19 березня

07.03.2019, 13:38
Елладська Церква розгляне визнання ПЦУ 19 березня - фото 1
Елладська Церква розгляне питання визнання Православної Церкви України на найближчому засіданні Синоду єрархії (собор усіх єпископів), яке відбудеться 19-20 березня, про це повідомив очільник цієї Церкви архиєпископ Афінський Ієронім,

Елладська Церква розгляне питання визнання Православної Церкви України на найближчому засіданні Синоду єрархії (собор усіх єпископів), яке відбудеться 19-20 березня, про це повідомив очільник цієї Церкви архиєпископ Афінський Ієронім, повідомляє Церкваріум з посиланням на грецьке видання «Ромфея».

Зараз триває засідання Постійного Синоду (13 єпископів), який розглядає цілу низку питань, пов’язаних із життям Елладської Церкви, зокрема і щодо заробітних плат духовенства. У рамках роботи Постійного Синоду також обговорювали «українське питання», однак ще на початку цього року було вирішено передати його найвищому керівному органу – Синоду єрархії.

Архиєпископ Ієронім зазначив, що ще засідають відповідні комісії, що вивчають це питання. Незважаючи на те, що відносини між Афінами та Фанаром переживають певну кризу, очікується, що Елладська Церква не оскаржуватиме рішення Вселенського Патріарха щодо автокефалії ПЦУ, однак це ще треба побачити на практиці.

Раніше, також лунали схожі заяви від інших представників цієї Церкви. Один з грецьких єрархів заявив, що вони не дискутуватимуть, потрібно визнавати чи не потрібно. Вони визнають, бо інакше «ми ж не можемо бути з росіянами».

Також нещодавно у інтерв’ю телеканалу Antenna посол США у Греції Джеффрі Пайєтт заявив про шалений тиск, який чинять росіяни на православ’я у Греції з метою підірвати позиції Вселенського Патріарха.

Нагадаємо, що влітку 2018 р. стався дипломатичний скандал між Росією та Грецією, остання навіть вислала з країни 4 росіян, яких, серед іншого, звинувачували у підкупі митрополитів Елладської Церкви.