На Рівненщині поліцейські опечатали храм

24.02.2019, 11:29
На Рівненщині поліцейські опечатали храм - фото 1
У селі Курозвани на Рівненщині парафіяни не можуть потрапити до Свято-Покровського храму. Селяни наполягають: більшість за перехід до Православної Церкви України, але священик проти. Для цього вже провели збори та зібрали підписи

У селі Курозвани на Рівненщині парафіяни не можуть потрапити до Свято-Покровського храму. Селяни наполягають: більшість за перехід до Православної Церкви України, але священик проти. Для цього вже провели збори та зібрали підписи, повідомляє 5 канал.

Голова парафіяльної ради Валентина Лелюх каже: "Ми опитали 614 парафіян, з них 40 – проти і 37 утримались. Ми хочемо жити в українській державі, ми не розкольники, розкольник батюшка".

Проте настоятель Свято-Покровського храму отець Володимир визнавати рішення зборів не хоче. Влаштував власний збір підписів. Запитав селян, чи згодні ті молитися у храмі Московського Патріархату.

"337 чоловік. Винесено питання про залишення у лоні цієї церкви. Всі ці люди згідні. Не хочу йти на поводку політичних течій", – сказав священик.

А Марія Луцик, голова курозванівської сільської ради, натомість розповідає: "Батюшка з двома прихожанками теж робив опитування. Люди ховалися. Він не питав чи вони за перехід, він питав чи ви за мене. Ми пропонували батюшці лишитися, але це не підтрималося".

До церкви прибула комісія у складі представників райдержадміністрації та сільського голови. Вони планували провести інвентаризацію. Ані комісії, ані кільком сотням парафіян потрапити всередину не вдалося. Їх не пустив настоятель та кількадесят його прихильників.

Перед дверима почалася штовханина. Мало не дійшло до бійки. Через заблоковану церкву селяни вирішили не пускати священика додому. Мовляв, хата – це власність громади.

До храму прибув наряд поліції. Правоохоронці вирішили опечатати церкву до понеділка. Саме тоді отець Володимир пообіцяв пустити комісію, щоб та провела інвентаризацію. Доти святиня буде зачинена. Не відбудеться тут і недільна служба.