• Головна
  • Новини
  • У неділю на Рівненщині до ПЦУ приєдналися п’ять громад УПЦ МП...

У неділю на Рівненщині до ПЦУ приєдналися п’ять громад УПЦ МП

18.02.2019, 11:34
У неділю на Рівненщині до ПЦУ приєдналися п’ять громад УПЦ МП - фото 1
У неділю, 17 лютого, рішення про перехід під юрисдикцію Православної Церкви України на Рівненщині прийняли ще п’ять релігійних громад УПЦ МП.

У неділю, 17 лютого, рішення про перехід під юрисдикцію Православної Церкви України на Рівненщині прийняли ще п’ять релігійних громад УПЦ МП.

Зокрема, в Дубровицькому районі у селі Орв’яниця під час зборів громади Свято-Троїцької парафії таке рішення було прийнято одноголосно, повідомляє topnews.rv.ua.

Крім того, в результаті попереднього опитування, за перехід до ПЦУ проголосували 866 жителів села, 6 – проти.

Також, у Костопільському районі перехід із УПЦ МП до ПЦУ підтримала Свято – Петро – Павлівська громада села Постійне Костопільського району.

Одноголосно під час зборів Свято-Різдво-Богородичної громади прийняли рішення про перехід до Православної Церкви України і у селі Велика Городниця на Млинівщині.

Лідером з переходу релігійних громад до ПЦУ є Здолбунівський район. 17 лютого там ще дві громади підтримали рішення про перехід із УПЦ МП до Православної церкви України.

Так, у селі Будераж за це рішення під час зборів Свято-Покровської парафії проголосували 89 чоловік, проти-3, утримались-1.

А у селі Коршів на зборах Іоана-Богословської релігійної громади за перехід – 39 голосів, утрималися-4.

Наразі, процес переходу парафій із УПЦ МП під юрисдикцію Православної Церкви України на Рівненщині триває і налічує вже близько трьох десятків релігійних громад, що вирішили перейти до Української Церкви.