На Вінниччині ще 4 парафії перейшли до ПЦУ

15.02.2019, 11:11
На Вінниччині ще 4 парафії перейшли до ПЦУ - фото 1
Ще 4 парафії на Вінниччині перейшли під юрисдикцыю Православної Церкви України. Релігійні громади колишньої УПЦ МП увійшли до складу нової Вінницько-Тульчинської єпархії, яку очолює архиєпископ Михаїл (раніше керівник УПЦ КП) на Вінниччині.

Ще 4 парафії на Вінниччині перейшли під юрисдикцію Православної Церкви України. Релігійні громади колишньої УПЦ МП увійшли до складу нової Вінницько-Тульчинської єпархії, яку очолює архиєпископ Михаїл (раніше керівник УПЦ КП) на Вінниччині.

Про це йдеться на офіційному сайті єпархії), повідомляє Вінбазар

До нової Церкви приєдналися громади:

- Святого Архистратига Михаїла с. Михайлівці Мурованокуриловецького району;

- Святого апостола і євангелиста Іоана Богослова с. Красносілка Бершадського району;

- Святого кн. Олександра Невського с. Сонячне (м. Могилів-Подільський);

- Святого Димитрія Солунського с. Яришівка Тиврівського району.

Архиєпископ Михаїл задовольнив прохання парафій про прийняття їх до складу Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ, видавши відповідні укази і призначивши настоятелів.

Всі вищезгадані громади провели збори, на яких переважною більшістю голосів проголосували за перехід із Московського Патріархату в Православну Церкву України, про що склали відповідні протоколи та списки з підписами і передали в управління у справах національностей і релігій Вінницької ОДА.

Нагадаємо, згідно з рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України) від 5 лютого 2019 року титул керуючого Вінницькою єпархією Михаїла, архиєпископа Вінницького і Брацлавського, змінено на «архиєпископ Вінницький і Тульчинський». Відповідно і змінено назву єпархії з Вінницької на «Вінницько-Тульчинська».