• Головна
  • Новини
  • Афонські монахи підтримують позицію Вселенського Патріархату з українського питання...

Афонські монахи підтримують позицію Вселенського Патріархату з українського питання

12.02.2019, 13:29
Афонські монахи підтримують позицію Вселенського Патріархату з українського питання - фото 1
Представники Афону 11 лютого на спільній зустрічі спільноти чітко висловили свою позицію з приводу тиску на Святу Гору з боку Росії щодо українського питання.

Представники Афону 11 лютого на спільній зустрічі спільноти чітко висловили свою позицію з приводу тиску на Святу Гору з боку Росії щодо українського питання.

Про це повідомляє Церкваріум з посиланням на грецьке онлайн-видання Romfea.

Афонські монахи, зокрема, висловили повну консолідацію позицій зі Вселенським Патріархом, до канонічної юрисдикції якого належить Свята гора Афон:

"Ми залишаємося на стороні Вселенського Патріархату і не будемо миритися з його приниженням".

Зустріч Святої Спільноти відбувалась у закритому непублічному форматі. На ній було розглянуто проблему суперечок, що виникли між предстоятелями Помісних Православних Церков, а також на Афоні.

Представники гори Афон пояснили, чому залишаються на стороні Вселенського Патріархату:

"Тому що еллінізм і Вселенський Патріархат мають першість в Православ'ї".

Проте було висловлене спільне бажання наразі утримуватись від публічних заяв, щоб не викликати неправильних тлумачень, і було вирішено почекати, поки не створяться відповідні умови для винесення остаточного рішення з приводу України.

Представник святогірської братії в коментарі Romfea.gr сказав:

"Важливо зберегти єдність Святих монастирів і надати всім чітке послання, що ніхто не зможе використовувати Афон. Афон для всіх. Ми хочемо зберегти мир і єдність Церкви. Але як Афон, ми не дозволимо, щоб еллінізм і Вселенський Патріархат було принижено".

Представник святогірської братії також додав: "Свята спільнота має достатньо мудрості та досвіду, щоб Афон не був інструментом і важелем тиску заради чужих цілей".