• Головна
  • Новини
  • На Житомирщині до ПЦУ перейшла громада, яка «присягала на вірність» Предстоятелю УПЦ МП...

На Житомирщині до ПЦУ перейшла громада, яка «присягала на вірність» Предстоятелю УПЦ МП

04.02.2019, 12:23
На Житомирщині до ПЦУ перейшла громада, яка «присягала на вірність» Предстоятелю УПЦ МП - фото 1
Релігійна громада села Сінгури Житомирської області перейшла з УПЦ МП до Православної Церкви України. Про це йдеться на сайті Житомирської єпархії ПЦУ.

Релігійна громада села Сінгури Житомирської області перейшла з УПЦ МП до Православної Церкви України. Про це йдеться на сайті Житомирської єпархії ПЦУ, повідомляє LB ua.

За перехід проголосували 76 з 100 присутніх на зборах парафіян. Священик відмовився приєднатися до ПЦУ.

Як повідомив секретар управління Житомирської єпархії ПЦУ Павло Ядчишин, перехід не обійшовся без провокацій з боку Московського Патріархату.

"Увечері 1 лютого Житомирська єпархія Московського Патріархату опублікувала на своєму сайті повідомлення про те, що релігійна громада села Сінгури нібито взяла участь в їх зібраннях і висловлює свою вірність УПЦ МП і Предстоятелю митрополиту Онуфрію. Жителі села обурилися такою заявою Московського Патріархату і повідомили, що про такі збори нічого не чули. До того ж на фотографіях зборів зафіксовано мало людей, і більшість з них не є жителями села Сінгури", - написав Ядчишин.

У Житомирській області до ПЦУ приєдналися вже близько 20 парафій. Раніше це зробили громади міста Андрушівка, сіл Кишин і Павлівка.