• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій заборонив священнослужіння колишньому речнику УПЦ...

Митрополит Онуфрій заборонив священнослужіння колишньому речнику УПЦ

29.01.2019, 11:41
Митрополит Онуфрій заборонив священнослужіння колишньому речнику УПЦ - фото 1
УПЦ МП заборонила свщеннослужіння колишньому речнику УПЦ МП та колишньому прес-секретарю блаженнішого Володимира (Сабодана) о. Георгію Коваленку.

УПЦ МП заборонила священнослужіння колишньому речнику УПЦ МП та колишньому прес-секретарю блаженнішого Володимира (Сабодана) о. Георгію Коваленку.

Про це священик повідомив у себе на Фейсбуці.

«Нарешті… Бо якось соромно було не мати такої «нагороди», якою зазвичай Московський Патріархат нагороджує тих, хто прагне незалежності і єдності Українського православ’я.

Очікувано, хоча й трохи сумно… Бо розвіялася примарна надія на можливість конструктивного діалогу і співслужіння між духовенством двох православних юрисдикцій», - зазначив він.

Священнослужитель повідомив, що до нього зателефонували з Київської митрополії Московського Патріархату в Україні та заявили, що указом митрополита Онуфрія йому заборонили у священнослужінні. О. Георгію також запропонували під’їхати до митрополії та самому отримати указ. Відправляти документ поштою не захотіли.

«От я собі й думаю, чи потрібна мені ця бумага, яка не визнається Вселенським Православ’ям і Православною Церквою України, а визнається лише Московською Церквою і є забороною не мені, а забороною священнослужителям МП зі мною співслужити?

І це буквально на другий день після того, як я публічно закликав священноначалля МПвУ не забороняти священикам УПЦ співслужити зі священиками ПЦУ», - пдікреслив він.

Колишній прес-секретар Митрополита Володимира (Сабодана) також подякував Українській Православній Церкві, її єпископам і священикам, яких знає багато років, за співслужіння і спільно реалізовані різноманітні просвітницькі проекти.

«Вірю, що жодні укази і заборони не в змозі не тільки відлучити нас від любові Божої, але й розірвати нашу єдність у Христі, якщо ми віримо Йому, а не цим…», - наголосив священнослужитель.