• Головна
  • Новини
  • Сьома громада на Житомирщині перейшла до Православної Церкви України...

Сьома громада на Житомирщині перейшла до Православної Церкви України

27.01.2019, 11:35
Сьома громада на Житомирщині перейшла до Православної Церкви України - фото 1
Ще одна громада Житомирщини – у с. Давидівка Хорошівського району – вирішила приєднатись до єдиної Української Церкви. Це вже 7-а релігійна громада області, в якій жителі провели збори та прийняли рішення приєднатись до Православної церкви України.

Ще одна громада Житомирщини – у с. Давидівка Хорошівського району – вирішила приєднатись до єдиної Української Церкви. Це вже 7-ма релігійна громада області, в якій жителі провели збори та прийняли рішення приєднатись до Православної церкви України.

Про це повідомила голова Хорошівської РДА Галина Ширченко, пише Перший житомирський інформаційний портал.

За її словами, 24 січня парафіяни церкви у с. Давидівка зібрались на збори, під час яких більшістю голосів прийняли рішення про перехід із УПЦ Московського Патріархату до ПЦУ.

Таке рішення громади підтримав і настоятель Свято-Параскевської церкви Отець Микола.

Це перша громада у Хорошівському районі, яка заявила про бажання перейти до ПЦУ. Наразі триває оформлення протоколу зборів.

Нагадаємо, що у 6 громадах Житомирщини жителі провели збори та вирішили перейти до ПЦУ. Усі протоколи підкріплені підписами вірян церков, які добровільно заявили про перехід із УПЦ Московського Патріархату.

Громада у с. Ворсівка Малинського району, яка першою заявила про перехід із УПЦ МП, вже офіційно приєдналась до Православної церкви України та перереєструвала статут.