• Головна
  • Новини
  • У селі на Волині священик УПЦ МП не хотів віддавати ключі від храму громаді, що перейшла до ПЦУ...

У селі на Волині священик УПЦ МП не хотів віддавати ключі від храму громаді, що перейшла до ПЦУ

27.01.2019, 10:24
У селі на Волині священик УПЦ МП не хотів віддавати ключі від храму громаді, що перейшла до ПЦУ - фото 1
У селі Нічогівка Маневицького району Волині священик місцевого храму не хотів віддавати ключі від церкви громаді, що перейшла до ПЦУ.

У селі Нічогівка Маневицького району Волині священик місцевого храму не хотів віддавати ключі від церкви громаді, що перейшла до ПЦУ.

Про це повідомив голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, птша Волинь Пост.

Релігійна громада села Нічогівка Маневицького району ще 20 січня одноголосно прийняла рішення про перехід з УПЦ Московського Патріархату до Православної церкви України. Священик натомість відмовився переходити разом із громадою.

За словами Линдюка, 26 січня майже 100 жителів громади прийшли ввечері до храму і попросили у священика УПЦ МП ключі від храму.

"Він же після телефонних консультацій відразу відмовився це робити. Проте на цей момент, аргументи місцевих жителів і здоровий глузд переважили позицію таємних консультантів і отець Тарасій погодився відчинити храм", - наголосив Линдюк.

На місці працювали поліцейські, які забезпечили правопорядок.

"Хотілося б вірити, що більше таке повторюватись не буде. І надалі священики будуть з громадою, а не з керівниками РПЦ, які приймають рішення виключно з оглядкою на Кремль", - додав голова Маневицької РДА.