Кіпрська Православна Церква планує визнати ПЦУ

25.01.2019, 12:21
Кіпрська Православна Церква планує визнати ПЦУ - фото 1
Кіпрська Церква планує визнати митрополита Епіфанія – «Настане час, коли кир Епіфаній відвідає Кіпр і буде співслужити», – про це заявив архиєпископ Кіпрський Хризостом.

Кіпрська Церква планує визнати митрополита Епіфанія – «Настане час, коли кир Епіфаній відвідає Кіпр і буде співслужити», – про це заявив архиєпископ Кіпрський Хризостом, повідомляє Церкваріум з посиланням на грецьке видання «Світло Фанару».

Очільник Кіпрської Церкви каже, що чув заяву митрополита Епіфанія про бажання встановити сопричастя і відповів, що це природньо. Він також зауважив, що Епіфаній вже бував на Кіпрі, добре знає місцеву ситуацію та володіє грецькою мовою.

Таку відповідь архиєпископ Хризостом дав митрополитові Елпідофору Константинопольського Патріархату, який перебуває з візитом у Православній Церкві Кіпру. Елпідофор подарував Хризостому свою нещодавно опубліковану книгу про візит Вселенського Патріарха Варфоломія до України в 2008 році.

Також очільник Кіпрської Церкви заявив, що вважає Вселенську Патріархію «Матір’ю-Церквою», і підкреслив, що «підтримує прекрасні відносини з Фанаром, які він збереже попри будь-які труднощі».

Митрополит Елпідофор також нагадав про близькі стосунки та історичні, церковні і духовні зв’язки, які мають Церква Кіпру та Константинопольський Патріархат.

26 січня в Університеті Лімасоли митрополит Елпідофор прочитає відкриту лекцію на тему «Церква і дипломатія».