• Головна
  • Новини
  • На Хмельниччині громади УПЦ МП продовжують перетікати до ПЦУ...

На Хмельниччині громади УПЦ МП продовжують перетікати до ПЦУ

16.01.2019, 11:16
На Хмельниччині громади УПЦ МП продовжують перетікати до ПЦУ - фото 1
На Хмельниччині триває процес переходу релігійних громад УПЦ МП до Православної Церкви України. Про це повідомляє Незалежний громадський портал.

На Хмельниччині триває процес переходу релігійних громад УПЦ МП до Православної Церкви України. Про це повідомляє Незалежний громадський портал.

Як написав у “Фейсбуці” митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній (Махота), 14 січня релігійна громада на честь архистратига Божого Михаїла в с. Райківці Хмельницького району (на малій батьківщині митрополита Вінницького і Барського Симеона) визначилась перебувати в юрисдикції Православної Церкви України.

“Рішення для громади далось важко бо місцевий священник так досі і не визначився йти з громадою чи залишитись з «руским миром». Але двері українського храму завжди відчинені для вірних православних України. Тимчасово вірних буде окормляти священик Юрий Тимощук який вже був настоятелем цієї громади раніше”, – зазначив владика.

Крім цього, громада смт Сатанів-2,Городоцького району, релігійна діяльність якої проходить в стародавньому Свято-Троїцькому монастирі на чолі зі священнослужителем (протоєрей Володимир Наглій), згідно з рішенням проведених зборів та поданого прохання 15/01/2019 року Божого, ввійшла до юрисдикції Хмельницької єпархії Православної Церкви України.

Нагадаємо, 14 січня в Ізяславському районі до ПЦУ приєднались парафія храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Кунів та парафія Свято-Михайлівського храму села Велика Радогощ.