На Львівщині вже шоста громада покинула УПЦ МП

14.01.2019, 12:04
Громада церкви УПЦ (МП) у селі Шандровець Турківського району у неділю, 13 січня, прийняла рішення про перехід до помісної Православної Церкви України. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Турківської РДА Олександр Лабецький,

Громада церкви УПЦ (МП) у селі Шандровець Турківського району у неділю, 13 січня, прийняла рішення про перехід до помісної Православної Церкви України. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Турківської РДА Олександр Лабецький, повідомляє Захід. нет.

«Вітаю церковну громаду села Шандровець Турківського району за прийняте рішення про перехід до Православної церкви України. Дякую всім жителям села за мужність і відважність», – написав Лабецький.

Шандровецька парафія УПЦ МП стала уже шостою на Львівщині, яка прийняла рішення перейти до ПЦУ. Напередодні такі рішення погодили найбільший храм УПЦ МП на Львівщині - церква Петра і Павла у Жовкві, а також церкви УПЦ МП у селах Піщани, Верчани (Стрийський р-н), Карів (Сокальський р-н) та у місті Угнів (Сокальський р-н). Усього на Львівщині є 60 громад УПЦ МП, у Турківському районі їх залишилось шість.

Додамо, що дерев’яну церкву Святого Івана Хрестителя у селі Шандровець збудували у 1924 році на місці старішого храму.