Київський храм при військовому госпіталі перейшов до ПЦУ

14.01.2019, 11:52
Київський храм при військовому госпіталі перейшов до ПЦУ - фото 1

Храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі у Києві перейшов до Єдиної Української церкви. Госпітальний храм більше 20 років підпорядковувався УПЦ МП. Пропозицію, щоб перейти до Православної Церкви України висловив сам священик, а парафіяни одностайно підтримали.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі у Києві перейшов до Єдиної Української церкви. Госпітальний храм більше 20 років підпорядковувався УПЦ МП. Пропозицію, щоб перейти до Православної Церкви України, висловив сам священик, а парафіяни одностайно підтримали. Про таке повідомляє "5 канал".

Храм розташований на території Головного військового клінічного шпиталю. Сюди часто навідуються ветерани АТО та військовослужбовці, які нині захищають країну на передовій. Тому місцева громада не вагаючись прийняла рішення перейти до Єдиної Української Церкви.

Парафіянин Віктор каже: "Ця церква, я в неї ходжу з 1998 року. Ми збирали її всі разом, як кажуть, усім світом. Тоді ми ще не розуміли те значення, яке вона набуде в майбутньому. Фактично, питання війни та миру воно тоді так не відчувалося".

"Хотілося би приходити до Бога в храм і не думати про те, чи це Московський Патріархат чи Київський. Просто треба мати свою незалежну Церкву і молитися Богу, і думати про Божі справи", – каже парафіянка Олена.