• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті прихильники УПЦ МП покинули збори про перехід в ПЦУ під вигуки «сепаратисти»...

На Прикарпатті прихильники УПЦ МП покинули збори про перехід в ПЦУ під вигуки «сепаратисти»

14.01.2019, 09:59
13 січня релігійна громада УПЦ МП села Похівка Богородчанського району Івано-Франківської області перейшла до Православної Церкви України, інформує Бліц-Інфо.

13 січня релігійна громада УПЦ МП села Похівка Богородчанського району Івано-Франківської області перейшла до Православної Церкви України, інформує Бліц-Інфо.

Збори щодо переходу відбулися в сільському клубі. Тут зібралися і прихильники, і противники переходу в ПЦУ.

Близько двох десятків прихильників Московського Патріархату здійняли галас, що збори незаконні. Мовляв, їх мав би скликати священик, а не люди. Здійнялась словесна суперечка на підвищених тонах. Врешті парафіяни Московського Патріархату заявили, що покидають збори і вийшли із-зали під вигуки "сепаратисти".

Опісля мешканці села, які залишились, спільно виконали Гімн України та перейшли до питань порядку денного. Першим розглянули питання про перехід до ПЦУ.

"За" проголосували понад сотню людей. Далі громада обрала керівництво і ревізійну комісію та дала доручення їм звернутися з проханням прийняти їх у ПЦУ.

За словами новообраного голови громади Мирослава Аннюка, рішення назрівало вже давно.

"Храм і земля належить сільській громаді. В селі близько півтисячі мешканців з них дуже маленька частина не хоче переходити. Люди давно говорили, але не ставало духу відкрито про це заявити. А тепер є Томос і ми набралися сміливості. Їм цікаво було сьогодні зробити провокацію, але ми не піддалися. Вони привезли людей навіть з Богородчан та сусідніх сіл",- каже Аннюк.

Привітав односельців з переходом до Православної Церкви України священик парафії УГКЦ о. Ярослав.

"Я радий, що ми повертаємося до свого. Кожна держава організовує так, щоб йти з церквою однією дорогою. Тому я підтримую вас і бажаю єдності і любові, тоді москалі до нас лізти не будуть. Не затягуйте з оформленням документів, щоб з церкви нічого не зникло",- звернувся о. Ярослав.

На це сільський голова зауважив, що вчора священик Московського Патріархату з палямарем вивозили щось з резиденції в церкви. Тож люди домовились, що будуть спостерігати, щоб нічого більше не вкрали. Завершилися збори спільним виконанням колядки "Нова радість стала".