На Дніпропетровщині громада УПЦ МП перейшла до ПЦУ

04.01.2019, 11:49
На Дніпропетровщині громада УПЦ МП перейшла до ПЦУ - фото 1
Віряни Свято-Покровського храму УПЦ Московського Патріархату в селі Рубанівському Васильківського району на Дніпропетровщині підтримали перехід під юрисдикцію Православної Церкви України.

Віряни Свято-Покровського храму УПЦ Московського Патріархату в селі Рубанівському Васильківського району на Дніпропетровщині підтримали перехід під юрисдикцію Православної Церкви України. Цю інформацію Радіо Свобода підтвердили 3 січня в храмі.

За словами представників храму, настоятель церкви отець Василь 30 грудня опісля служби виніс на розсуд вірян пропозицію про приєднання храму до ПЦУ і ця пропозиція була підтримана шляхом голосування підняттям рук.

«Ми цього не заперечуємо і не приховуємо. Я думаю, це перший крок. А після надання Україні Томосу 6 січня буде певна послідовність кроків, мабуть, нам будуть допомагати юристи, напевно, треба буде зареєструвати новий статут в місцевих органах», – зазначив Володимир Дерев’янко, помічник настоятеля храму.

Він також підтвердив, що віряни організували збір підписів за перехід під юрисдикцію ПЦУ.

Відео спілкування священика з парафіянами і голосування за перехід в ПЦУ було оприлюднене на Facebook.

Водночас в інформаційному відділі Дніпропетровської єпархії УПЦ МП заявили, що інформація про перехід Свято-Покровського храму в селі Рубанівському під юрисдикцію Православної Церкви України «не відповідає дійсності».

«Громада й надалі перебуває в юрисдикції Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви», – кажуть в єпархії.

Нагадуємо, РІСУ фіксує всі випадки переходу громад з УПЦ МП до ПЦУ на спеціальній інтерактивній карті. Для того, щоби подати інформацію про такий факт, потрібно заповнити коротку форму.