• Головна
  • Новини
  • На Буковині громада УПЦ МП перейшла до Православної Церкви України...

На Буковині громада УПЦ МП перейшла до Православної Церкви України

19.12.2018, 12:48
На Буковині громада УПЦ МП перейшла до Православної Церкви України - фото 1
Мешканці села Шишківці, Кіцманського району разом зі священиком на зборах вирішили перейти з Московського Патріархату до Православної Церкви України.

Мешканці села Шишківці Кіцманського району разом зі священиком на зборах вирішили перейти з Московського Патріархату до Православної Церкви України.

Близько сотні людей зібрались у церкві Різдва Пресвятої Богородиці та одностайно вирішили перейти із УПЦ МП до Православної церкви України.

Про це Інформаційному агентству АСС розповів Сергій Бухаров, головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА.

"Сьогодні зранку на зборах усі присутні, крім однієї людини, проголосували за приєднання до Єдиної Помісної Церкви. Їх підтримав і священик, який проводив збори Це поки перша громада в області, яка зробила такий крок. До цього шишківчани готувались із літа, люди збирали підписи за утворення Помісної Церкви. Потім чекали Об`єднавчого Собору", - зазначив С.Бухаров.

Це - історична подія, на яку в селі довго чекали, кажуть місцеві мешканці. Вона відбулась під головуванням архиєпископа Чернівецького та Хотинського Германа, та священика церкви, протоєрея Дмитра Ходана, який є настоятелем храму упродовж 30-ти років.