• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ МП втратив титул «митрополита Київського»...

Предстоятель УПЦ МП втратив титул «митрополита Київського»

16.12.2018, 12:31
Предстоятель УПЦ МП втратив титул «митрополита Київського» - фото 1
З моменту обрання канонічного Предстоятеля Православної Церкви України Предстоятель УПЦ МП Онуфрій (Березовський) втрачає титул «митрополит Київський і всієї України».

З моменту обрання канонічного Предстоятеля Православної Церкви України Предстоятель УПЦ МП Онуфрій (Березовський) втрачає титул «митрополит Київський і всієї України».

Онуфрій.jpg

Про це заявив архиєпископ ПЦУ Євстратій (Зоря). Архиєрей зазначив, що Вселенський Патріарх Варфоломій попереджав про це митрополита Онуфрія у своєму листі ще напередодні проведення Об’єднавчого собору.

«З точки зору Вселенського Правослв’я присутність Московського Патріархату на території України не відповідає канонам. З точки зору державного законодавства МП буде в Україні існувати. Є люди, які обирають саме цю Церкву, але, я думаю, поступово буде відбуватися їхнє поєднання з Українською Церквою», - наголосив архиєрей Євстратій (Зоря).

Як вже інформувала РІСУ, Патріарх Варфоломій написав лист-звернення Предстоятелю УПЦ МП Онуфрію, у якому закликав його взяти участь у створенні нової Церкви. Патріарх Варфоломій також пояснив очільнику УПЦ МП, що він незаконно носить свій титул «митрополита Київського»

«Після виборів Предстоятеля Української Церкви органом, котрий складатиметься з кліриків та мирян, Ви не зможете еклезіологічно та канонічно носити титул Митрополита Київського, котрий Ви все одно носите зараз у порушення описаних умов офіційних документів 1686 року», - йдеться у листі Вселенського Патріарха.