• Головна
  • Новини
  • Константинополь визначив процедуру обрання Предстоятеля Автокефальної Православної Церкви в Україні...

Константинополь визначив процедуру обрання Предстоятеля Автокефальної Православної Церкви в Україні

06.12.2018, 15:36
У Києві на Об’єднавчому Соборі 15 грудня братимуть участь єпископи, священики, монахи та миряни. Усі вони матимуть право голосу для формування бюлетеня з трьох кандидатів на Об’єднавчому Соборі.

У Києві на об’єднавчому Соборі 15 грудня братимуть участь єпископи, священики, монахи та миряни. Усі вони матимуть право голосу для формування бюлетеня з трьох кандидатів на Об’єднавчому Соборі.

Про це йдеться у запрошенні на Собор, яке надійшло українським єпископам від Патріарха Варфоломія. Один із учасників майбутнього Собору митрополит Олександр (Драбинко) виклав у себе на Фейсбуці цей лист.

«Беручи до уваги наш Патріарший лист (Но. Прот. 1001), датований 12 жовтнем 2018 року до Високопреосвященного Митрополита Київського Онуфрія, запрошуємо Ваше Високопреосвященство взяти участь разом з одним кліриком і одним монахом чи мирянином, кожен з котрих матиме право голосу для формування бюлетеня з трьох кандидатів в Об’єднавчому Соборі в історичній церкві Премудрості Божої (Святої Софії) в Києві в суботу, 15 грудня 2018 року, для встановлення Статуту та канонічного обрання Предстоятеля Автокефальної Православної Церкви в Україні, як попередньо було вирішено», - йдеться в документі.

У запрошенні також зазначено, хто головуватиме на Соборі.

«Цей Собор буде скликаний під головуванням нашого спеціального екзарха Високопреосвященного митрополита Гальського Емануїла, котрий вестиме процес вищезгаданого Собору у співпраці з нашими екзархами в Україні та в почесній присутності Високодостойого Петра Порошенка, президента Вашої країни».