• Головна
  • Новини
  • На об’єднавчому Соборі право голосу матимуть лише українські єрархи, - Ухвала Синоду УПЦ КП...

На об’єднавчому Соборі право голосу матимуть лише українські єрархи, - Ухвала Синоду УПЦ КП

06.12.2018, 14:50
На об’єднавчому Соборі право голосу матимуть лише українські єрархи, - Ухвала Синоду УПЦ КП - фото 1
На об’єднавчому Соборі, який відбудеться у Києві 15 грудня право голосу матимуть лише його учасники – українські архиєреї. Представники монашества, мирян та священики можуть бути присутні на Соборі, однак не матимуть права голосувати.

На об’єднавчому Соборі, який відбудеться у Києві 15 грудня, право голосу матимуть лише його учасники – українські архиєреї. Представники монашества, мирян та священики можуть бути присутні на Соборі, однак не матимуть права голосувати.

Таку ухвалу сьогодні, 6 грудня, прийняли учасники Синоду УПЦ КП.

«Під час підготовки регламенту Собору має бути враховано, що це є Архиєрейський Собор єдиної помісної автокефальної Української Православної Церкви, тому право голосу повинні мати лише українські єрархи – члени Собору. Присутність духовенства, чернецтва та мирян можлива лише без вирішального голосу. Участь делегатів від духовенства, чернецтва та мирян з правом вирішального голосу передбачає проведення Помісного Собору, представництво на якому можливе лише на основі рівності та пропорційності (в залежності від кількості парафій), що ускладнює процедуру скликання Собору, особливо у визначений строк», - зазначають архиєреї.

Учасники Синоду УПЦ КП висловили побажання, щоби до президії об’єднавчого Собору входили представники усіх Церков, що беруть участь у його роботі, зокрема – Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, як Предстоятеля УПЦ КП.

«Висунення кандидатур на Предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ повинно відбуватися за процедурою, що буде затверджена Собором і передбачатиме, що кожен кандидат повен під час висунення отримати відкриту підтримку визначеного процедурою числа членів Собору. Один член Собору може висловити підтримку лише одному кандидату. Кількість кандидатур визначиться за підсумками процедури висунення», - наголошують в УПЦ КП.