• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП готова тимчасово відмовитися від патріаршого устрою нової Церкви, - рішення Синоду...

УПЦ КП готова тимчасово відмовитися від патріаршого устрою нової Церкви, - рішення Синоду

06.12.2018, 14:28
УПЦ КП готова тимчасово відмовитися від патріаршого устрою нової Церкви, - рішення Синоду - фото 1

Священнослужителі УПЦ КП виступають за патріарший устій нової об’єднаної Церкви, проте Київський Патріархат готовий на певний час вімовитися від цього достоїнства, якщо цього вимагатимуть обставини. Таке рішення сьогодні, 6 грудня, ухввалили учасники Священного Синоду УПЦ КП.

Священнослужителі УПЦ КП виступають за патріарший устрій нової об’єднаної Церкви, проте Київський Патріархат готовий на певний час вімовитися від цього достоїнства, якщо цього вимагатимуть обставини. Таке рішення сьогодні, 6 грудня, ухвалили учасники Священного Синоду УПЦ КП.

«Що стосується статусу Патріархату для Української Церкви, то ми вважаємо абсолютно справедливим, історично обґрунтованим та пастирськи виправданим саме такий статус для нашої Помісної Церкви. Адже вона має одне з найбільших серед інших Православних Церков число вірних, духовенства і архієреїв, має коріння своєї історії в проповіді святого апостола Андрія Первозванного, а у зовнішніх умовах та внутрішніх якостях свого буття ні чим не поступається Болгарському, Грузинському, Російському, Румунському, Сербському Патріархатам», - йдеться ухвалі Синоду.

Єрархи УПЦ КП нагадують, що за патріарший устрій Церкви вони висловились 13 травня 2016 року, однак заради користі справи готові на певний час відмовитися від цього статусу.

«Враховуючи всі обставини, наша Церква готова, якщо це буде потрібно, на певний час відкласти прохання про визнання свого достоїнства Патріархату, зберігаючи це найменування у власних межах і для внутрішнього вжитку», - зазначають учасники Синоду УПЦ КП.