• Головна
  • Теми
  • Посланці РПЦ ведуть активну роботу серед помісних Церков в зв'язку з українським питанням...

Посланці РПЦ ведуть активну роботу серед помісних Церков в зв'язку з українським питанням

19.11.2018, 13:20
Посланці  РПЦ ведуть активну роботу серед помісних Церков в зв'язку з українським питанням - фото 1

Керівник Управління Московської Патріархії із закордонних установ архиєпископ Віденський і Будапештський Антоній (Севрюк) 14-15 листопада відвідав з робочим візитом Словаччину і Чехію. У ці ж дні, 15 листопада, голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату (ВЗЦЗ МП) митрополит Волоколамський Іларіон (Алфеєв) прибув до Каїра (Єгипет), а вже 17 листопада - до резиденції Антіохійського Патріархату у Сирії.

Керівник Управління Московської Патріархії із закордонних установ архиєпископ Віденський і Будапештський Антоній (Севрюк) 14-15 листопада відвідав з робочим візитом Словаччину і Чехію. У ці ж дні, 15 листопада, голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату (ВЗЦЗ МП) митрополит Волоколамський Іларіон (Алфеєв) прибув до Каїра (Єгипет), а  вже 17 листопада -  до резиденції Антіохійського Патріархату у Сирії.

Обидва єрархи РПЦ вели діалог з главами Чеської і Олександрійської  та Антіохійської Церков на тему надання Константинопольською Церквою автокефалії Україні. Про це повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт ВЗЦЗ МП.

посланці.png

14 листопада в Братиславі єрарха прийняв митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав, глава  Православної Церкви Чеських Земель і Словаччини. В ході тривалої бесіди обговорювалися питання, що стоять на порядку денному міжправославних відносин. Зокрема, архиєпископ Антоній докладно розповів митрополитові Ростиславу "про дії Константинопольського Патріархату в  Україні, що підривають основи соборного устрою Православної Церкви, і про реакцію на ці дії з боку Російської Православної Церкви", відзначає сайт ВЗЦЗ МП.

У розмові взяли участь настоятель подвір'я РПЦ в Карлових Варах протоєрей Микола Ліщенюк і секретар пряшівської єпархії Православної Церкви Чеських земель і Словаччини протоєрей Михайло Швайка.

15 листопада архиєпископ Антоній відвідав Прагу, де мав зустріч з архиєпископом Празьким Михайлом. Архипастирі обмінялися думками щодо тих викликів, які сьогодні стоять перед Православною Церквою "в зв'язку з односторонніми спробами перегляду основоположних принципів міжправославної співпраці", пише сайт ВЗЦЗ МП.

У розмові, що відбулася в приміщенні управління Празької єпархії, також взяв участь протоєрей Микола Ліщенюк.

15 листопада голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон прибув до Каїра з робочим візитом, відвідавши Олександрійську Патріархію. У храмі святителя Миколая голова ВЗЦЗ вклонився мощам святого апостола і євангелиста Матвія. У Патріаршій резиденції відбулася зустріч митрополита Іларіона з патріархом Олександрійським і всієї Африки Феодором II, "в ході якої було обговорено широке коло питань, які зачіпають міжцерковні відносини".

У зустрічі взяли участь патріарший епітроп Каїра митрополит Мемфісу Никодим, секретар ВЗЦЗ з міжправославних відносин протоєрей Ігор Якимчук і співробітник ВЗЦЗ священик Анатолій Чуряков.

17 листопада митрополит Волоколамський Іларіон вже прибув до Сирії, щоб обговорити українське питання з Патріархом Антіохійським  Йоаном  X.

Антіохійський.jpg