• Головна
  • Новини
  • Патріарх Варфоломій закликав РПЦ змиритися з втратою України...

Патріарх Варфоломій закликав РПЦ змиритися з втратою України

05.11.2018, 14:12
Патріарх Варфоломій закликав РПЦ змиритися з втратою України - фото 1
Вселенський Патріарх Варфоломій закликав Російську Православну Церкву змиритися і визнати право українців на автокефалію.

Вселенський Патріарх Варфоломій закликав Російську Православну Церкву змиритися і визнати право українців на автокефалію.

Про це він заявив на зустрічі з митрополитом Неакрінійскім і Каламарійскім Іустином, інформує "ДС" з посиланням на РІА Новини.

"Проблема України стала причиною, що ми зіткнулися з братської Церквою Росії. Їй важко зрозуміти, що як Вселенський Патріархат звільнив так багато народів на Балканах, чим послабив себе, але визнав їх право на внутрішнє самоврядування, незалежність церковну, автокефалію і видав Томос про створення помісних незалежних Церков, так і Москві варто було б визнати, що український народ, який вона в порядку не православному отримала на кілька століть у свою юрисдикцію, або точніше в управління, що цей майже п'ятдесятимільйонним народ має право на церковну незалежність, на автокефалію ", - сказав Вселенський Патріарх.

Нагадаємо, 11 жовтня Константинополь підтвердив "вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський Патріархат приступив до надання автокефалії Церкви України".