• Головна
  • Новини
  • Москва зробила черговий інформаційний викид щодо об’єднавчого Собору, - речник УПЦ КП...

Москва зробила черговий інформаційний викид щодо об’єднавчого Собору, - речник УПЦ КП

05.11.2018, 10:23
Москва зробила черговий інформаційний викид щодо об’єднавчого Собору, - речник УПЦ КП - фото 1
Константинополь не висував Патріарху УПЦ КП Філарету вимоги не виставляти своєї кандидатуру на посаду Предстоятеля нової Церкви, як це заявляють у Московському Патріархаті.

Константинополь не висував Патріарху УПЦ КП Філарету вимоги не виставляти своєї кандидатуру на посаду Предстоятеля нової Церкви, як це заявляють у Московському Патріархаті.

Про це у себе на Фейсбуці написав речник Київського Патріархату архиєпископ Євстатій (Зоря).

Єрарх нагадав, що Москва впродовж десятиліть боролася проти автокефалії Української Церкви і головною мішенню цієї боротьби завжди був Патріарх Філарет.

«Тому зовсім не дивно, що в час, коли Святійший Вселенський Патріарх Варфоломій та Президент України Петро Порошенко підписали у Вселенській Патріархії документ, яким гарантовано і безпосередньо наближено момент отримання Українською Церквою Томосу про автокефалію - Москвою робиться чергове інформаційне вкидання. Його явна мета - ускладнити ситуацію, посіяти суперечки, перешкодити процесу, що зараз підходить до успішного завершення», - написав речник Київського Патріархату.

За його словами, процес підготовки до Об‘єднавчого Собору триває, він стикається і з труднощами, і з протидією «русского мира».

«Бути кандидатом чи ні, тобто погодитися прийняти висунення чи відмовитися - особисте канонічне та статутне право Патріарха Філарета», - зазначив єррах.

«Однак слід підкреслити, що сам виборчий процес і висунення кандидатур відбуваються лише на Соборі, отже всі розмови до Собору відбуваються в контексті обговорення можливостей», - додві він.

Нагадаємо, керуючий справами УПЦ (МП) Антоній (Паканич) заявив, що з інсайдерських джерел йому ставло відомо, нібито Константинополь заборонив Предстоятелям УПЦ КП та УАПЦ висувати свої кандидатури на виборах Предстоятеля нової Церкви.