• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) заявляють, що Константинополь не дозволив Предстоятелям УПЦ КП та УАПЦ брати участь у виборах глави нової Церкви...

В УПЦ (МП) заявляють, що Константинополь не дозволив Предстоятелям УПЦ КП та УАПЦ брати участь у виборах глави нової Церкви

04.11.2018, 10:42
В УПЦ (МП) заявляють, що Константинополь не дозволив Предстоятелям УПЦ КП та УАПЦ брати участь у виборах глави нової Церкви - фото 1
В Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) стверджують, що існує вказівка Константинополя про те, що у виборах глави єдиної помісної Церкви не повинні брати участь Предстоятелі УПЦ КП і УАПЦ.

В Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) стверджують, що існує вказівка Константинополя про те, що у виборах глави єдиної помісної Церкви не повинні брати участь Предстоятелі УПЦ КП і УАПЦ. Про це повідомляє Інтефакс-релігія.

"Цікава інформація у мене з кількох джерел, що є лист Фанара, скерований до так званого Київського Патріархату і Автокефальну Церкву, згідно з яким у виборах не можуть взяти участь ні Філарет, ні Макарій", - сказав в інтерв'ю каналу "Перший козацький" керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

З цієї причини, вважає він, єрархи Константинополя сказали на нещодавній прес-конференції, що долю об'єднавчого Собору повинен вирішити сам Константинополь.

"Збори якогось об'єднавчого Собору - це одна з умов, наскільки ми знаємо, отримання Томосу. Без цих зборів незрозуміло, кому документ видавати. І це після того, як цим структурам надали якийсь легітимний спосіб", - пояснив митрополит.

Він також не зміг висунути припущення, чи відбудеться дійсно об'єднавчий збори ієрархів УПЦ КП та УАПЦ, враховуючи, що вже було кілька таких спроб, але ні до якого результату вони не привели.