• Головна
  • Новини
  • Перехід лавр і церков з УПЦ (МП) до єдиної помісної Церкви буде тільки добровільним, - Патріарх Філарет...

Перехід лавр і церков з УПЦ (МП) до єдиної помісної Церкви буде тільки добровільним, - Патріарх Філарет

28.10.2018, 13:35
Перехід лавр і церков з УПЦ (МП) до єдиної помісної Церкви буде тільки добровільним, - Патріарх Філарет - фото 1

Предстоятель УПЦ Київського Патріархату Філарет на прес-конференції "Українська церква на шляху утвердження автокефалії" в Києві 26 жовтня заявив, що перехід українських лавр в єдину помісну Православну Церкву з юрисдикції Московського Патріархату може бути тільки добровільним.

Предстоятель УПЦ Київського Патріархату Філарет на прес-конференції "Українська церква на шляху утвердження автокефалії" в Києві 26 жовтня заявив, що перехід українських лавр в єдину помісну Православну Церкву з юрисдикції Московського Патріархату може бути тільки добровільним, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланнямна Gordonua.com та Укрінформ.

Філарет_1.jpg

 За словами Філарета, рішення про перехід лавр можуть ухвалювати тільки їхні священнослужителі. Водночас він підкреслив, що лаври на території України є українськими святинями. 

"Перехід в Українську православну церкву із Російської православної церкви може бути тільки добровільним... Я вірю, що рано чи пізно лаври перейдуть в українську церкву. Без всякого насильства. Який для цього потрібен час? Не знаю... Прийде час, коли захочуть перейти в українську церкву і перейдуть добровільно, без всякого насильства. А зараз будемо терпіти", – наголосив патріарх УПЦ КП. 

В Україні діє три лаври: Києво-Печерська, Почаївська в Тернопільській області та Святогорська – у Донецькій. Усі вони наразі під юрисдикцією УПЦ (Московського Патріархату).

Помісна церква має зберегти в своїй назві слова "Українська Православна Церква" та "Київський Патріархат". "Назва буде - Українська православна церква - офіційна. Друга назва - Київський патріархат", - зазначив Філарет.