• Головна
  • Новини
  • «Якщо все йтиме канонічним шляхом, то я не бачу перешкод стати учасником помісної єдиної української Церкви”, - митрополит УПЦ (МП)...

«Якщо все йтиме канонічним шляхом, то я не бачу перешкод стати учасником помісної єдиної української Церкви”, - митрополит УПЦ (МП)

24.10.2018, 09:41
«Якщо все йтиме канонічним шляхом, то я не бачу перешкод стати учасником помісної єдиної української Церкви”, - митрополит УПЦ (МП) - фото 1
Митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко), колишній секретар покійного митрополита Київського Володимира, допустив можливість переходу до Єдиної Помісної Церкви.

Митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко), колишній секретар покійного митрополита Київського Володимира, допустив можливість переходу до Єдиної Помісної Церкви.

Про це він сказав в інтерв’ю у вівторок, 23 жовтня, в ефірі “Радіо Свобода“.

Драбинко.jpg

“Я схиляюся до того, що якщо все йтиме канонічним шляхом, як воно йде зараз, то я не бачу перешкод, щоб стати учасником цієї помісної єдиної української неподіленої Церкви”, – заявив митрополит Олександр.

За словами архиєрея, Українська Церква не раз боролася за свою незалежність після того, як 1686 року була анексована Москвою.

“Те, що УПЦ хоче своєї незалежності, про це ми говоримо вже сто років. Це не перша спроба здійснити цю, так би мовити, мрію: самоідентифікації, самоідентичності українського народу”, – сказав митрополит Олександр.

Він планує обговорювати передбачуваний перехід зі своєю паствою.

За словами митрополита Драбинка, наданням Томосу для Церкви України буде відновлена ​​історична справедливість:

«По-перше, історична справедливість. По-друге, Патріарх Варфоломій сказав: "Україна гідна того, щоб мати свою помісну церкву". Все-таки у нас давнє держава з давньою багатою історією, самобутністю, культурою. І релігійність в Україні, що ні для кого не секрет, значно вище, ніж в інших країнах СНД. Це показано в статистиці відвідування храмів, богослужінь, так і самою наявністю і кількістю храмів. Навіть те, як багато в українському суспільстві обговорюється питання про автокефалію, показує, наскільки наше суспільство релігійне. Якби воно не було релігійне, воно б не було зацікавлене, і це питання не мало би такого широкого інтересу. Але оскільки Україна - релігійна держава, то і резонанс, відповідно, дуже великий».