Російські монахи відмовились залишати монастир на Афоні

18.10.2018, 13:08
Російські монахи відмовились залишати монастир на Афоні - фото 1
Послушники Пантелеймонова монастиря на Афоні не будуть залишати обитель, оскільки для цього поки немає причин. Про це повідомив прес-секретар Патріарха Російської Православної Церкви Кирила, священик Олександр Волков, передають російські ЗМІ.

Послушники Пантелеймонового монастиря на Афоні не будуть залишати обитель, оскільки для цього наразі немає причин. Про це повідомив прес-секретар Патріарха Російської Православної Церкви Кирила, священик Олександр Волков, передає "Прямий" з посиланням на російські ЗМІ.

РПЦ_на_Афоні.jpg

"Свято-Пантелеймоновий монастир юрисдикційно, як і всі інші монастирі на Афоні, підпорядкований Константинопольському Патріархату. Але поки що про це, мені здається, немає приводу говорити", - сказав прес-секретар Кирила.

Нагадаємо, 15 жовтня Синод РПЦ ухвалив рішення про розрив євхаристійного спілкування з Вселенським Патріархатом через схвалення ним надання автокефалії українському православ’ю. Зараз віруючим забороняється молитися і причащатися в храмах, що належать до Константинопольського Патріархату, в тому числі і на святій горі Афон. Мирянам доведеться каятися на сповіді в порушенні заборони.