• Головна
  • Теми
  • Неканонічна православна Церква в Туреччині подала до суду на Патріарха Варфоломія через Томос...

Неканонічна православна Церква в Туреччині подала до суду на Патріарха Варфоломія через Томос

18.10.2018, 11:36
Неканонічна православна Церква в Туреччині подала до суду на Патріарха Варфоломія через Томос - фото 1
Турецька Православна Церква, нечисленна структура, яка існує поза канонічним православ'ям, подала позов до суду на Константинопольський Патріархат, бо Патріарх Варфоломій «втрутився у внутрішні справи України»

Турецька Православна Церква, нечисленна структура, яка існує поза канонічним православ'ям, подала позов до суду на Константинопольський Патріархат, бо Патріарх Варфоломій «втрутився у внутрішні справи України», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Glavcom.ua.

Турецька_православна_церква.jpg

Згідно із заявою прес-секретаря Турецького Патріархату Севгі Еренерола, рішення Константинополя щодо української автокефалії є політичним, а не релігійним рішенням, а Патріарх Варфоломій «втрутився у внутрішні справи України». 

«У Патріарха Варфоломія немає повноважень відправляти своїх екзархів в Україну і давати автокефалію її церкві. Статус Константинопольського патріарха, згідно з лозаннським мирним договором 1923 року, обмежується здійсненням богослужінь для проживаючих в Туреччині греків», — йдеться в заяві прес-служби.