Росіяни тепер не зможуть молитися на Афоні

16.10.2018, 11:24
Росіяни тепер не зможуть молитися на Афоні - фото 1
Православним росіянам буде заборонено молитися на Афоні, заявив в понеділок, 15 жовтня, Олександр Волков, прес-секретар Патріарха Московського Кирила.

Православним росіянам буде заборонено молитися на Афоні, заявив в понеділок, 15 жовтня, Олександр Волков, прес-секретар Патріарха Московського Кирила. Про це повідомляє обзор.press.

Таким буде один із наслідків розриву відносин Російської Православної Церкви із Константинопольським Патріархатом через надання Православній Церкви в Україні автокефалії. Як пояснив Волков, Афон є "канонічною територією" Константинопольського Патріархату, в храмах якого віруючі РПЦ не зможуть причащатися або брати участь в Богослужіннях.

Як відомо, 15 жовтня Синод РПЦ в Мінську заявив про розрив євхаристійого спілкування з Константинопольським Патріархатом. Митрополит Волоколамський Іларіон, який був присутній на засіданні Синоду, заявив, що це було вимушене рішення, "але іншого рішення не міг прийняти наш Синод, оскільки до цього вела вся логіка останніх дій Константинопольського Патріархату".

Глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон 13 жовтня заявив, що Константинопольський Патріарх Варфоломій "визнав лідерів розколу, легітимізував тим самим розкол, який існував понад чверть століття, і, отже, зробив для нас неможливим перебувати в єдності з Константинопольським Патріархатом".