• Головна
  • Новини
  • «Синод Московського Патріархату повторює Кремлівську політику самоізоляції», - речник УПЦ КП...

«Синод Московського Патріархату повторює Кремлівську політику самоізоляції», - речник УПЦ КП

15.10.2018, 21:24
«Синод Московського Патріархату повторює Кремлівську політику самоізоляції», - речник УПЦ КП - фото 1

«Синод МП повторює політику Кремля - самоізоляція у відповідь на законні рішення міжнародної спільноти», - так речник УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря) на свій сторінці у Facebook.відреагував на сьогоднішню Заяву Синоду РПЦ про розірвання євхаристійного спілкування зі Вселенським Патріархатом.

Євстратій.jpg«Синод МП повторює політику Кремля - самоізоляція у відповідь на законні рішення міжнародної спільноти»,  - так  речник УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря) на своій сторінці у Facebook відреагував на сьогоднішнє рішення Синоду РПЦ про розрив євхаристійного спілкування зі Вселенським Патріархатом.

«Патріарх Кирил з 1991 р. особисто є архітектором розділення Української Церкви. Тому йому важко визнати провину за 27 років хибної діяльності, яка затягла всю Повноту Православ‘я у конфлікт. Але після нього ситуація рано чи пізно буде вилікувана і РПЦ повернеться у спілкування. Тепер перед всіма, належними до МП в Україні, постає питання: Йти разом з РПЦ у розділення чи залишатися в єдності зі Вселенським Православ‘ям - через Помісну Українську Церкву?», - наголосив речник УПЦ КП.