• Головна
  • Теми
  • Синод РПЦ розірвав євхаристійне спілкування зі Вселенським Патріархатом...

Синод РПЦ розірвав євхаристійне спілкування зі Вселенським Патріархатом

15.10.2018, 19:52
Синод РПЦ розірвав євхаристійне спілкування зі Вселенським Патріархатом - фото 1
На засіданні Священного Синоду Російської Православної Церкви, що відбулося 15 жовтня 2018 року в Мінську його учасники прийняли Заяву Священного Синоду.

На засіданні Священного Синоду Російської Православної Церкви, що відбулося 15 жовтня 2018 року в Мінську його учасники прийняли Заяву Священного Синоду. Про це повідомляє сайт РПЦ.

Синод_РПЦ.jpeg

Члени Священного Синоду визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським Патріархатом.

У Заяві, зокрема, сказано: «Прийняття в спілкування розкольників та підданого анафемі в іншій Помісній Церкві особі з усіма рукопокладеними ними "єпископами "і" кліриками", посягання на чужі канонічні території, спроба відректися від власних історичних рішень і зобов'язань, - все це виводить Константинопольський Патріархат за межі канонічного поля і, до великої нашої скорботи, унеможливлює для нас продовження євхаристійного спілкування з його єрархами, духовенством і мирянами».

«Відтепер і надалі до відмови Константинопольського Патріархату від прийнятих ним антиканонічних рішень для всіх священнослужителів Російської Православної Церкви неможливо співслужіння з кліриками Константинопольської Церкви, а для мирян - участь в Таїнствах, що здійснюються в її храмах», - зазначаэться у документі.