• Головна
  • Теми
  • Відповідь на «беззаконня» Константинополя РПЦ озвучить 15 жовтня, - Митрополит Іларіон (Алфеєв)...

Відповідь на «беззаконня» Константинополя РПЦ озвучить 15 жовтня, - Митрополит Іларіон (Алфеєв)

12.10.2018, 11:54
Відповідь на «беззаконня» Константинополя РПЦ озвучить 15 жовтня, - Митрополит Іларіон (Алфеєв) - фото 1
Глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон назвав ухвалене в рішення Синоду в Стамбулі з українського питання "беззаконням діянням".

Глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон назвав ухвалене рішення Синоду в Стамбулі з українського питання "беззаконним діянням". Про це повідомляє Інтерфакс-релігія.

"Рішення було передбачуваним. Вся логіка дій Константинополя, починаючи з квітня, до цього йшла. Зневажені церковні канони, порушено міжправославну єдність, вторгнення Константинопольського Патріархату в канонічні межі Руської Церкви документально оформлено", - заявив журналістам митрополит.

За його словами, відповідь Московського Патріархату на "чергове беззаконне діяння Константинопольського Патріарха" прозвучить на засіданні Священного Синоду, яке відбудеться 15 жовтня в Мінську.

"Напередодні, в свято Покрови Пресвятої Богородиці, ми будемо молитися разом з нашим Патріархом за багатомільйонну Російську Церкву, яка об'єднує народи Росії, України, Білорусі, Казахстану та інших країн, що входять у її канонічний простір, з твердою впевненістю в тому, що сили пекельні не здолають її, а Пресвята Богородиця всіх нас покриє від всякого зла чесним Своїм омофором", - сказав митрополит Іларіон.

Нагадаємо, Синод Константинопольського Патріархату офіційно оголосив про рішення "відновити" своє подвір'я у Києві, прийняти у спілкування Предстоятелів УПЦ КП, УАПЦ і відкликати рішення Константинополя 1686 року про передачу Патріарху Московському права висвячувати митрополитів Київських.