• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) погрожують «покарати анафемою» Патріарха Варфоломія...

В УПЦ (МП) погрожують «покарати анафемою» Патріарха Варфоломія

12.10.2018, 10:18
В УПЦ (МП) погрожують «покарати анафемою» Патріарха Варфоломія - фото 1
В УПЦ (МП) вважають рішення Константинополя про зняття анафеми з Патріарха УПЦ КП Філарета і проголошення його та Предстоятеля УАПЦ Макарія канонічними "абсолютно неправовим".

В УПЦ (МП) вважають рішення Константинополя про зняття анафеми з Патріарха УПЦ КП Філарета і проголошення його та Предстоятеля УАПЦ Макарія канонічними "абсолютно неправовим".

Про це 11 жовтня заявив прес-секретар УПЦ (МП) архиєпископ Климент (Вечеря), передає ТАСС.

Він вважає, що за це самого Вселенського Патріарха Варфоломія слід покарати анафемою.

"Це рішення абсолютно неканонічне, тому що ця територія не належить Константинопольському Патріархату, то яким чином він може знімати анафеми? Він не має на це ніякого канонічного права. Думаю, що за такі дії на Патріарха Варфоломія треба накласти анафему", - заявив прес- секретар УПЦ (МП).

Архиєпископ Климент підкреслив, що УПЦ (МП) не визнає рішення Константинопольського Патріархату про надання Україні автокефалії.

"Ми ці дії не визнаємо і розцінюємо їх як дії, спрямовані на розкол православ'я в Україні", - сказав він.

Також владика Климент заявив, що Українська Православна Церква (Московського Патріархату) не дасть своєї згоди на об'єднання з іншими Церквами. За його словами, Московський Патріархат "точно не піде на таке об'єднання".

Він додав, що не дуже вірить "в технічне об'єднання Київського Патріархату з другою неканонічною Українською Автокефальною Церквою на чолі з (митрополитом) Макарієм".

Нагадаємо, на засіданні Синоду Константинопольського Патріархату 11 жовтня було прийнято рішення продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію УПЦ. Таким чином, офіційно запущена процедура надання автокефалії Української Церкви. Перед цим в УПЦ КП заявили, що Священний Синод Вселенського Патріархату зняв анафему з Патріарха Філарета, а також прийняв рішення про визнання незаконною анексію Київської митрополії в 1686 році.