• Головна
  • Теми
  • Білоруська Православна Церква проти автокефалії України...

Білоруська Православна Церква проти автокефалії України

06.10.2018, 10:03
Білоруська Православна Церква проти автокефалії України - фото 1
Митрополит Мінський та Заславський Павло, патріарший екзарх усієї Білорусі, закликає Патріарха Константинопольського Варфоломія призупинити процес надання Українській православній церкві автокефалії.

Митрополит Мінський та Заславський Павло, патріарший екзарх усієї Білорусі, закликає Патріарха Константинопольського Варфоломія призупинити процес надання Українській православній церкві автокефалії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

БПЦ-Павлоw.gif

"Наша заява складена так, щоб закликати і патріарха Варфоломія, і Синод Константинопольської церкви переосмислити ухвалені рішення і зробити все можливе, щоб дезавуювати або відкликати, зупинити цей процес, який на сьогодні набирає виразних форм церковного розколу всього світового православ'я", - сказав Глава БПЦ на прес-конференції в п'ятницю в Мінську.

Він наголосив, що розкол може стати найстрашнішою подією.

"Щоб якось протверезити гарячі голови, було ухвалено рішення призупинити наше служіння з єпископатом Константинопольським, призупинити нашу участь в усіх заходах, де головують представники Константинополя", - продовжив екзарх.

При цьому він зазначив, що "це ще не розрив". "Це заклик, спроба звернутися до патріарха Варфоломія призупинити це діяння, що може призвести до розколу", - сказав митрополит Павло.

Зазначимо, що Білоруська Церква є частиною РПЦ.