• Головна
  • Теми
  • Грузинська Православна Церква хоче, щоб Константинополь і Москва мирно вирішили українське питання...

Грузинська Православна Церква хоче, щоб Константинополь і Москва мирно вирішили українське питання

02.10.2018, 13:10
Грузинська Православна Церква хоче, щоб Константинополь і Москва мирно вирішили українське питання - фото 1
Грузинська Православна Церква оголосила свою офіційну позицію щодо Томосу для Української Церкви. Там вважають, що Константинополь і Московський Патріархати повинні спільно шукати шляхи його вирішення. Позицію ГПЦ оприлюднив сайт Рatriarchate.ge.

Грузинська Православна Церква оголосила свою офіційну позицію щодо Томосу для Української Церкви. Там вважають, що Константинопольський і Московський Патріархати повинні спільно шукати шляхи його вирішення.  Позицію ГПЦ оприлюднив сайт Рatriarchate.ge.

ГПЦ.png

«Ініціатива Вселенського Патріархату у зв'язку з церковною ситуацією в Україні, як відомо, напружила відносини між Російською Православною Церквою і Константинополем.

Вважаємо, що на цьому етапі необхідно утриматися від попередніх оцінок до того часу, поки не буде зафіксована офіційна і остаточна позиція кожної з цих сторін на основі канонічних норм», - йдеться в заяві Грузинської Православної Церкви.

У документі далі сказано: «Ця тема дуже чутлива і має вирішуватися і обговорюватися між двома Патріархатами. Зрозуміло, що обидві сторони відчувають відповідальність перед мільйонами православних віруючих, піклуються про єдність православних Церков і ми сподіваємося, що вони спробують знайти всі можливі способи для мирного вирішення проблем. Ми молимося за це».