• Головна
  • Новини
  • Константинополь: Предстоятелі Александрійської та Польської Церков чітко заявили про автокефалію УПЦ...

Константинополь: Предстоятелі Александрійської та Польської Церков чітко заявили про автокефалію УПЦ

24.09.2018, 12:07
Константинополь: Предстоятелі Александрійської та Польської Церков чітко заявили про автокефалію УПЦ - фото 1
Архиєпископ Тельміський Константинопольського Патріархату Іов (Геча) пояснив, що мали на увазі Предстоятелі Олександрій та Польскої Православних Церкво, коли говорили про продолання церковних непорозумінь через автокефалію.

Архиєпископ Тельміський Константинопольського Патріархату Іов (Геча) пояснив, що мали на увазі Предстоятелі Олександрійської та Польської Православних Церков, коли говорили про продолання церковних непорозумінь через автокефалію. Екслюзивний коментар єрарх Вселенського Патріархату надав Cerkvarium.

«Я так розумію, що в заяві ясно говориться про автокефалію і про наведення КАНОНІЧНОГО порядку в церковному житті в Україні. Тобто, розділення в Україні потребує введення ЦЕРКОВНОГО порядку. Цю проблему може вирішити тільки надання автокефалії», - заявив він.

На думку єрарха, мова не йде про засудження або невизнання української автокефалії, але про те, щоб все відбулося мирно, канонічно та упорядковано.

Як інформувала РІСУ, Патріархи Олександрійський Феодор ІІ та Митрополит Варшавський та всієї Польщі Сава підготували Заяву, в якій у дипломатичній формі закликали до уникнення конфліктів у зв'язку з запровадженням автокефалії в Україні та висловили побажання, щоб не було порушено церковний канонічний порядок.

«В дусі братньої любові закликаємо всіх, від кого залежить подолання церковних непорозумінь, пов’язаних з наданням автокефалії Українській Церкві: будь ласка, зробіть все, що від вас залежить, для уникнення конфлікту через це питання і для встановлення церковного порядку на Українській землі», наголошують автори документу.