• Головна
  • Новини
  • Уся політика Росії стосовно України виявилася провальною, - протодиякон Андрій Кураєв...

Уся політика Росії стосовно України виявилася провальною, - протодиякон Андрій Кураєв

20.09.2018, 12:08
Уся політика Росії стосовно України виявилася провальною, - протодиякон Андрій Кураєв - фото 1
Після рішення Синоду Російської Православної Церкви припинити участь РПЦ у структурах Константинопольського Патріархату, нова українська Церква здобуде зв'язок зі світовим православ'ям, а Московський Патріархат опиниться у глухому куті.

Після рішення Синоду Російської Православної Церкви припинити участь РПЦ у структурах Константинопольського Патріархату нова українська Церква здобуде зв'язок зі світовим православ'ям, а Московський Патріархат опиниться у глухому куті.

Про це заявив протодиякон Російської православної церкви Андрій Кураєв в ефірі «Радіо Свобода», повідомляє Главком.

«Я вважаю, що це самостріл. Постріл собі в ногу, а можливо, навіть і гірше. Тому що головним аргументом прихильників канонічної Церкви всі ці 28 років розколу було те, що саме через єдність із Московським Патріархом українське православ'я має вихід для єдності з усім Вселенським Православ'ям. Тепер же виходить, що все вийде дзеркально», – підкреслив він.

Протодиякон Кураєв зазначив, що те, що відбувається, «дуже сумно» для РПЦ, однак після провалу в Україні у Патріарха Кирила будуть аргументи на свій захист.

«Уся політика Росії стосовно України виявилася провальною впродовж останніх років, тому в патріарха є прекрасне виправдання, якщо йому цим дорікнуть, щодо провалу на дорученій ділянці роботи. Він скаже: «Чому ви мій полк вважаєте винним у поразці, весь фронт розвалився». Тож у нього є виправдання», – підсумував протодиякон.

Як відомо, РПЦ зробила крок до розриву відносин з Константинополем. 14 вересня Синод РПЦ зупинив участь у всіх заходах та структурах, в яких головує Константинопольський Патріархат.