• Головна
  • Новини
  • Рішення Синоду РПЦ про Україну залежатиме від доповіді Митрополита Онуфрія...

Рішення Синоду РПЦ про Україну залежатиме від доповіді Митрополита Онуфрія

14.09.2018, 15:16
Рішення Синоду РПЦ про Україну залежатиме від доповіді Митрополита Онуфрія - фото 1
Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) заявив, що священнослужителі його Церкви не зустрічатимуться з екзархами Вселенського Патріарха в Україні, бо ті приїхали сюди без їхнього благословення.

Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) заявив, що священнослужителі його Церкви не зустрічатимуться з екзархами Вселенського Патріарха в Україні, бо ті приїхали сюди без їхнього благословення.

Про це Предстоятель УПЦ (МП) сказав сьогодні під час сеансу відеозв’язку учасникам позачергового засідання Священного Синоду РПЦ.

«Дійсно, обидва так званих екзарха Константинопольського Патріарха прибули в Україну, - підтвердив Митрополит Онуфрій. - Один призначений вести переговорний процес зі стороною так званого патріарха Філарета, інший - зі стороною "митрополита" Макарія, глави "Української автокефальної православної церкви"».

«Ми з ними не зустрічалися і зустрічатися не маємо наміру, тому що вони сюди приїхали без нашого благословення. Як представники канонічної Церкви в Україні ми з ними спілкуватися не будемо, ну, а за тим, як розвиваються події, будемо стежити», - додав, зокрема, митрополит Онуфрій.

Як повідомляє офіційний сайт РПЦ, на підставі повідомлення Митрополита УПЦ (МП) Онуфрія члени Синоду сьогодні приймуть рішення, що стосуються української теми.

Сам Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій не зміг бути присутнім на засіданні через незадовільний стан здоров’я.

Як інформувала РІСУ, сьогодні, 14 вересня в Патріаршій і Синодальній резиденції в Даниловому ставропігійному чоловічому монастирі в Москві проходить позачергове засідання Священного Синоду Російської Православної Церкви.

На порядку денному Синоду стоїть лише одне питання, пов'язане з приїздом до України екзархів Вселенського Патріарха.

Предстоятель РПЦ Кирил, виступаючи перед учасниками зібрання, різко розкритикував цей крок з боку Константинополя. Нинішні події із наданням Томосу УПЦ він назвав «дзеркальним відображенням» того, що мало місце на початку 20-х років XX століття. Тому нинішній Синод РПЦ, за словами Патріарха Кирила, повинен «слідувати тій лінії яку дуже мужньо визначив Святіший Патріарх Тихон в найважчі для нашої Церкви роки і яка є єдино правильною і канонічно обґрунтованою».